vrijdag 31 januari 2020

Andalusie Maart 2020,


Hoe het toch allemaal weer tot stand kwam.

Theo vroeg van de week aan me heb je nog zin om in Maart nog een vakantie te doen?
Ik kijk hem aan en zeg neeeeee joh tuurlijk niet,nou weet inmiddels iedereen wel dat we niet vies zijn van leuke reisjes en ik al helemaal niet.


Maar ja waar zullen we dan heen gaan,voor mij was dat al zo bekeken ik zeg Andalusie.
Eens wat informatie gaan bekijken eigenlijk wisten we wel dat de omgeving daar erg mooi is.
Dan op zoek naar een leuk adresje.
We komen uit bij Eliza was here.
Helemaal top,kleinschalig,leuk appartement,mooie omgeving,helemaal compleet auto erbij en we zijn klaar.
Dus we doen een boeking en bellen nog even met Eliza,om te horen hoe het zit met autohuur want inmiddels zijn we erachter gekomen dat sommige autoverhuur bedrijven extra geld vragen als je ouder bent dan 75 jaar,nou dat was hier ook het geval er kwam een flinke som geld bij,dus gevraagd als we zelf een auto regelen en jullie de prijs van de auto inclusief eraf trekken is dat mogelijk dat was geen probleem,dus zelf op zoek naar autohuur, dat was gelukt en alles prima geregeld,we boeken de reis.
We gaan nog even verder op onderzoek en komen tot de ontdekking dat als we alles los boeken het ons 300 euro scheelt lees goedkoper,oeps waren we dan toch iets te snel met boeken?

Eliza weer gebeld en ons verhaal gedaan en dat we alles wilden annuleren, ook dat was geen probleem konden alles kosteloos annuleren.

Nou toen op zoek naar losse vluchten naar Malaga,gevonden,we vliegen met Transavia.
Toen het appartement want we wilde eigenlijk wel hetzelfde hebben, die bij booking.com geregeld,auto was al geregeld,maar dat moest weer veranderd worden ivm datum we gaan nu een paar dagen later weg.

En dan is eindelijk alles weer op zijn pootjes terecht gekomen.
We gaan dus naar Andalusie,verblijven in het plaatsje Arriate, dat is zo'n 7 km bij Ronda vandaan,we zitten dus echt in het binnenland,tussen hoop ik mooie natuur.

We verblijven in Hotel Rural Villa Ignacia.
Een duplex app gehuurd.








Het heeft goede recensies en daar vertrouwen we maar op.
Uiteindelijk zullen we op pad  zijn, willen toch het een en ander gaan zien, we gaan niet om te zonnen en of te zwemmen, nou is daar de temperatuur in deze periode van het jaar ook niet naar,nee lekker een jas en broek aan en gaan met die banaan.

Het was nog even puzzelen welke vertrekdatum ivm tijden van vertrek,de ene ging pas om 17.00 in de middag en terug ook al s'morgens nou dan ben je al 2 dagen kwijt van de vakantie.
Nu gaan we vertrekken op 11 maart om 6.50 uur in de morgen vanaf Amsterdam.
En terug 18 maart om 20.20 uur uit Malaga, dus eigenlijk best 2 volle dagen,dan is het nog 90 km rijden van Malaga naar Ronda en dat doen we graag als het licht is,want in het donker in de bergen lijkt ons geen optie dus op deze manier is alles picobello in orde.

Dan uiteraard al een beetje bekeken wat we echt willen zien,dat is natuurlijk Ronda zelf dat moet een leuk centrum hebben en de bekende brug mag zeker niet gemist worden.


Dan zijn er nog wat natuurparken wat we ook willen zien.




En Caminito del Rey staat ook op het lijstje,geen idee of ik dit durf maar dat bekijken we wel als we er zijn.


Sevilla en Granada gaan we niet doen daar zijn we lang geleden al eens geweest en dat staat nog goed in onze herinnering.

Ik denk dat het een leuke trip gaat worden.
En dan ook maar hopen dat we geen Aziaten tegen komen, maar ik denk dat ie allemaal nog een poosje blijven zitten waar ze zitten.


Tijdens de vakantie zelf ga ik de blog niet maken dat komt dan wel weer als we thuis zijn, hebben we nog even napret.
Tot een volgende keer.

zondag 26 januari 2020

New York aan de Costa Blanca,Benidorm







Benidorm daar waar je kunt feesten,niet opvalt tussen de mensenmassa,je valt over de rollators en schootmobiels, je gymnastiek op het strand kunt doen en de overwinteraars het naar hun zin hebben.







Wij zijn er verschillende keren geweest deze periode, en heb er toch van genoten, gewoon op een terrasje of bankje zitten en mensen kijken,ik heb dan eigenlijk over commentaar op,heel slecht natuurlijk maar ja wie doet dat nou niet?
Veel winkels vooral de Chinese winkels waar ze werkelijk alles verkopen je kunt het zo gek niet bedenken of het is er.Ook veel meuk maar ik vind het zalig om er doorheen te struinen Theo loopt dan achter me aan met een gezicht is dit nu echt nodig?
Dan heb je in het oude centrum een straatje met alleen maar tapas bars,een drukte van heb ik jou daar mensen staan in de rij voor een plekje, en een gekakel niet normaal, het ziet er gezellig uit, (foto gemaakt tijdens het lopen)







En dan het uitzichtpunt,dat is nog niet zolang geleden opgeknapt.






Dan is het weer een heerlijkheid om terug te keren naar Albir,waar het een heel stuk rustiger is.











Wat ik al eerder zei de maand is voorbij gevlogen,we hebben alles weer gezien na de jaren dat we hier weg zijn gegaan.
Ontzettend getroffen met het weer, want in het verleden hebben zo nu en dan het best koud gehad hier.






Boulevard in Albir en hier dus ook een walk of fame.
Dit was een kort blogje over onze maand Costa Blanca.Uiteraard zijn er ook dagen geweest dat we lekker niks hebben gedaan en hebben genoten van de zon op het balkon.
De volgende bestemming staat al weer klaar en dat wordt Griekenland het eiland Kefalonia.
Dat duurt nog even voor het zover is maar zal daar tzt ook een blog over gaan maken.





Tot een volgende keer.


vrijdag 24 januari 2020

Het relaxte leven in Spanje,dagje Villajojosa.









Het leven in Spanje is echt relaxed vraag me niet hoe het komt maar zo voelt het wel.
Hoewel de Spanjaarden temperamentvol zijn ( ik ook haha) gaat het er toch allemaal heel rustig aan toe!
Dat merk je bv aan als je in de supermarkt bent,je staat in de rij bij de kassa en of ze nou een praatje maken van 5 of 10 minuten ze doen het gewoon en jij staat gewoon rustig te wachten je moet wel!
Hier zouden we staan te wippen van de ene voet op de andere.Zo ook als je aan de boulevard aan het wandelen bent ze komen bekenden tegen en blijven gewoon midden in het pad staat te ouwe...... mensen maken zich niet druk, voor ons even aanpassen maar als je dit gewend bent is het heerlijk je gewoon niet druk maken"leven en laten leven".

We besluiten om vandaag met de tram naar het plaatsje Villajojosa te gaan.

Daar aangekomen gaan we maar gewoon aan de wandel en zien wel waar we uitkomen.
Een stadje met een leuke visserswijk.
Het heeft een prachtig strand goudgeel zandstrand 3.5 km lang op sommige plekken gaat de breedte richting honderd meter.


De bekende Valor chocolade fabriek die je kunt bezoeken.
De gekleurde huisjes van de stad zijn gelegen aan de randen van het water,vanaf deze "hangende huizen" hadden de vissers vanuit hun huizen direct een goed uitzicht op zee.
Als je door de smalle straatjes loopt ben je letterlijk terug naar vroeger tijden.








We lopen door een doolhof van kleine straatjes, hier komt de zon niet!!!
Het is zo smal en dicht op elkaar.
Maar wij? Wij genieten weer met volle teugen.






























Oude stadsmuur.

De door de Romeinen gebouwd brug.






Hier onder kun je wandelen en kom je bij een parkje en boulevard,strand en de zee.








Het is gewoon een heerlijk plaatsje, hoewel inmiddels kan het wel stad genoemd worden, alleen wij zijn de stad zelf niet in geweest en alleen het "pittoreske"gedeelte en het strand bezocht.

















Nou ja kan toch niets anders zeggen dan dat je van deze kleuren wel heel vrolijk moet worden.
Een mooie boulevard met voldoende terrasjes om een tapa of wat te drinken te nemen.


Nu hebben wij in deze tijd alleen wat kustplaatsjes bezocht in het verleden nog meer de andere kant op,bv Calpe,Moraira,Denia ect ect.
Maar de mensen denken vaak oeps Costa Blanca,Benidorm (nou is dat inderdaad wel een geval apart) maar evengoed zeer gezellig en genoeg te zien.
Maar het binnenland van de Costa Blanca is zo schitterend mooi als je de bergen in gaat,heerlijke dorpjes ect ect, ook dat hebben we in het verleden gedaan maar toen waren we er voor 8 maanden en hadden de auto.
Voor nu was het geen optie het binnenland in te gaan,al zeker niet te doen met openbaar vervoer.







Dit was weer een heerlijk dagje uit!



Op pad in eigen land.

Op pad in  En dat doen we. Ik heb me ooit eens ingeschreven bij Fletcher Hotels en dan krijg je met regelmaat aanbiedin...