zaterdag 28 september 2019

La Palma,Thomas Cook gedoe, enige verandering met de reis.






Afgelopen week stond er in de kranten en op het nieuws dat Thomas Cook failliet was,wij hadden eigenlijk nog geen idee wat ons boven het hoofd hing, want met  Thomas Cook  Nederland bleek nog niet veel aan de hand te zijn.



Tot we een mail kregen van Suntip,waarin stond van Thomas Cook.Hmm wat moeten we nu? Maar even een belletje naar Suntip daar wisten ze ons nog niet veel te vertellen,kwestie van afwachten.Echt zorgen maken deden we nog niet,ze zijn aangesloten bij de SGR dus geld zouden we dan toch terug krijgen,maar ja hoe gaat de geplande reis lopen?
Tot we op internet lazen dat er gratis kon om geboekt worden en dus wij maar gaan zoeken op internet naar een andere accommodatie mocht dat nodig zijn.Inmiddels een gevonden,maar ja wat nu? Afwachten tot Suntip ergens mee kwam en wachten tot het laatste moment? En we waren er bijna zeker van dat als we lang zouden wachten en iedereen gaat om boeken de prijzen in een razend tempo omhoog zouden schieten,daar zaten we dus echt niet op te wachten.



Dus maar weer een belletje naar Suntip,we gaven door wat onze bedoeling was en of het mogelijk was om een ander app te nemen,dat was geen probleem met veel geduld en advies werden we geholpen en hadden een optie van een paar dagen om de definitieve beslissing te nemen.
Na nog wat gepluis op internet over het app kwamen we tot de conclusie dat het app wat we hadden uitgekozen niet de beste recensies had en we kregen toch wel het gevoel dit moeten we maar niet doen.
Dus verder zoeken maar.
Tot we bij Tui terecht kwamen eerst maar even de recensies lezen nu zegt dit ook niet altijd alles want iedereen ervaart de dingen op zijn eigen manier maar toch kwam deze goed uit de bus.
Dus opnieuw een telefoontje naar Suntip om te zeggen dat die in optie stond niet door ging maar dat we een andere hadden gevonden,ook dit was geen probleem,alles werd  netjes opnieuw ingevuld en veranderd.

En dan gaan we nu met Tui op pad.
Het zelfde plaatsje Los Cancajos op La Palma.
Onder het complex zit een supermarkt dus lekker s'morgens een vers stokbroodje halen.

Het app is nu Las Olas geworden.









We vertrekken wel een dag later dus nu op 30 Oktober en ipv 11 dagen gaan we nu 12 dagen.
Komen terug op zondag 10 November.
Alles is weer geregeld want de auto moest natuurlijk ook een dag langer,ook dat is geregeld bij Sunnycars.

We gaan nu vertrekken vanaf Eindhoven voor ons ideaal natuurlijk daar zitten we zo, daarvoor is de taxi geregeld om ons naar het vliegveld te brengen en te halen.

Onze vertrek tijden zijn uiteraard ook anders,
30 oktober we gaan vliegen s'morgens om 8.50 uur en hebben wel een tussenlanding op Gran Canaria nou ja het is dan maar wat het is.
Terug vlucht is wel rechtstreeks naar Eindhoven vanaf La Palma.
Van Gran Canaria naar La Palma vliegen is maar 50 min.
Inmiddels zien we dat de prijzen de pan uit vliegen en ik denk dat we een goede beslissing hebben genomen gelijk de boel om te boeken en niet te wachten tot  het laatste moment.
Nu nog een paar weekjes wachten en maar hopen dat alles nu zo kan blijven zoals het is.

Tot een volgende keer op mijn 







3 opmerkingen:

  1. nou inderdaad goed gedaan.....wat een gedoe he!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goed gedaan, meteen actie ondernemen. Straks is het niet meer te betalen inderdaad. Veel mensen wachten toch af.
    Mooi zo vanaf Eindhoven, app ziet er ook goed uit. Lekker aftellen weer!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hier zijn alle reizen met Thomas cook en Neckermann gewoon geschrapt niet een gaat nog door tui wil ze wel overnemen zolang het kan en de rest krijgt geld terug maar ja wanneer?? Kan een paar maanden duren dus goed van jullie direct andere gekozen anders mocht je thuis blijven. Want de rest volgt zeker fijne vakantie

    BeantwoordenVerwijderen

Op pad in eigen land.

Op pad in  En dat doen we. Ik heb me ooit eens ingeschreven bij Fletcher Hotels en dan krijg je met regelmaat aanbiedin...