donderdag 18 oktober 2018

Op en Neer,vertrekdag zaterdag 6 oktober dag 1.




Op en neer,heen en terug!





Het is zaterdag 6 oktober de dag dat we gaan vertrekken naar Rhodos.

We rijden van huis om 3.15 uur richting Maastricht.Uiteraard is het heerlijk rustig op de weg.

We komen lekker op tijd aan, er staat een man bij de slagboom en geeft ons een kaartje zodat we erdoor kunnen om te parkeren het parkeren is trouwens gratis.We staan helemaal achteraan en dus nog een klein tippeltje naar de luchthaven.
Het inchecken kan gelijk geen rij dus verliep lekker vlot,we krijgen gelijk een kaartje dat als we terug komen we  door de slagboom kunnen om uit te rijden prima regeling.

Heerlijk vliegveld Maastricht,klein we zijn overal zo doorheen.
Vertrekhal klein er is een winkel die van alles  en nog wat verkoopt, en een restaurantje nou ja meer heb je ook eigenlijk niet nodig, er is een vertrekhal waar 5 gates op uit komen niet zoeken niet rennen gewoon zo simpel.
Ik ben vergeten foto"s te maken.

Het was een heerlijke rustige vlucht wij zaten ieder aan een gangpad,en de meeste mensen deden nog een dutje want ja het was nog erg vroeg.
Op tijd geland en ook in Rhodos stonden we zo buiten.
Dan was het wachten op busje van het verhuurbedrijf die ons naar de auto zou brengen dat duurde even.









Uiteraard hadden we aan de balie van Corendon dat we niet mee gingen met hun bus omdat we een auto hadden gehuurd.
Busjes komt koffers erin en gaan.
Eenmaal bij het autoverhuurbedrijf de nodige papieren invullen en we krijgen een rode Fiat Panda,ik vraag nog kunnen we hiermee de bergen opkomen? Yes no problem zegt ie,dat bleek later toch een problem te zijn.
We kijken naar de auto en dachten zo dan die ziet eruit, butsen,krassen ect,dan toch nog maar even iemand erbij geroepen en de nodige foto's gemaakt want ons gaan ze straks niet foppen, er komt een papier tevoorschijn waarop alle onvolkomen heden worden getekend.
















Is een bakkie waar flink mee gerost is,nou is het ook wel zo de wegen zijn niet echt goed,steentjes en kuilen in de weg.
Dan eindelijk kunnen we op weg richting app,ze hebben ons gezegd hoe we naar het plaatsje Kremasti komen.
En dat gaat perfect, maar dan we komen het dorpje in en letten goed op of ze borden zien waar de naam van het app op staat,niet te vinden,en dus maar naar een benzinepomp om te vragen nee daar wisten ze het ook niet,en we gaan maar weer eens op en neer de straat door,volgende pomp maar vragen dan, nee sorry sir dat weten we niet,en zo weer straat op en neer, ik had op internet gezien dat het in de buurt bij de Deli Market moest zijn,die zagen we wel maar geen bord app Emerald.Dan toch maar op goed geluk een zijstraatje in gereden en yehhhhh daar is het app.Toch wel raar dat er niks staat aangeven.
We komen verhit uit de auto en lopen naar binnen om in te checken,goh zegt de receptioniste jullie zijn laat iedereen van Corendon is er al, jaaaaa duhhh dat krijg je al er geen aanwijzing is waar het app is.
Tsja we hebben op en neer gereden.
Inmiddels is het 14.00 uur en kunnen gelijk naar ons app/studio.












We hebben app beneden met uitzicht op het zwembad.



Op het oog ziet het er goed uit.
We halen de koffer leeg en geven alles een plekje.
Op 5 min lopen zit een grote supermarkt maar wij gaan even met de auto want het sjouwen met flessen water en boodschappen is geen optie.
Als we onze boodschappen hebben gedaan,wil ik een bakkie koffie zetten, nou dat heb ik maar uit mijn hoofd gelaten want eerst had alles een flinke afwasbeurt nodig,nou is het wel zo dat we altijd dat wat we nodig hebben door een gloeiend hete sop gaat,en dat was hier zeker nodig.

Maar even geen koffie zetten dan,we hadden gezien dat naast de supermarkt een soort van Dunkin Donuts zat en zijn daar maar een koffie gaan drinken en donut gaan eten.



Terug in app zijn we eerst maar eens alles gaan afwassen,ja als dat schoon is voelt het wel wat lekkerderderder.

We gaan een hapje eten even later zagen we dat ze ook broodje kroket hadden en nog meer van dit soort snacks.



Dat gaan we dus niet eten!

Theo neemt een salade en ik een kebab,het was echt lekker.












Op de hoek was er ook aan de poezen gedacht,een poezen restaurant dit zag er zo schattig uit, we hebben een donatie in de pot gedaan zodat ze eten voor de katten konden kopen.









Na het eten zijn we richting zee gelopen dit was trouwens ook maar een minuut of 7 van het app af,we hebben een lekkere wandeling gemaakt helaas geen boulevard een weg met gaten en kuilen dat als je niet oppast je nek breekt,maar goed het geluid van de golven maakte veel goed.

















Dit filmpje is in Prassonisi gemaakt.




De vermoeidheid begint nu toch toe te slaan,en liggen lekker op tijd in bed.
Morgen nieuwe belevenissen.
















1 opmerking:

  1. Mooi dat blauwe van de zee! Fijn dat vliegen vanaf Maastricht zo relaxt was.
    App ziet er simpel uit, maar meer heb je niet nodig. En leuk die poezentuin!
    En dat is toch ook wat, al die krassen op de auto haha.

    BeantwoordenVerwijderen

Op pad in eigen land.

Op pad in  En dat doen we. Ik heb me ooit eens ingeschreven bij Fletcher Hotels en dan krijg je met regelmaat aanbiedin...